Herinneringsconcert 'Door licht verbonden' voor herhaling vatbaar!

Op woensdagavond 14 juni verzorgden wij voor de eerste maal ons herinneringsconcert 'Door licht verbonden'. Het vond plaats in de St. Elisabethkerk te Grave. Het concert was bedoeld voor iedereen uit Grave en omstreken die in de laatste jaren een dierbare heeft verloren. Ook nabestaanden die de uitvaart van hun dierbare niet door Annora hebben laten verzorgen, waren uiteraard van harte welkom.

Kleur en emotie

Het thema 'Door licht verbonden' was verweven door het gehele concert. De ontstoken regenboogkaarsen verwezen naar onze Thomsonbrug, waarvan de specifieke kleuren alleen maar zichtbaar zijn dankzij de weerkaatsing van licht. Deze kleuren stonden deze avond voor verschillende emoties.

Diverse sprekers zoals pastoor René Aarden, afscheidsbegeleiders Ton van Raaij en Gemma van Baasbank, de voorzitter van Stadsharmonie Grave Tom Schouten en de dirigente van het Brabants Zorgkoor Jolanda Adams vertelden ieder over een kleur en de bijbehorende emotie.

Hart onder de riem

Onze boodschap van deze avond was dat alle verschillende emoties er mogen zijn, net zoals de diverse kleuren van de regenboog. Hiermee wilden we de nabestaanden een hart onder de riem steken. Met de regenboogkleuren wilden we samen met de aanwezigen een brug slaan tussen tussen ons en onze overleden dierbaren. Daarom ontstaken we voor ieder van hen een regenboogkaars en noemden hun naam.


Dat dit werd gewaardeerd blijkt uit de diverse reacties. Een voorbeeld daarvan: “Wat een bijzondere avond. Veel warmte met een vleugje verdriet waarbij een mooie regenboog het weer compleet maakte om in goede harmonie verder te gaan. De mooie zangnummers zeggen ook meer dan voldoende. Dank jullie wel voor deze avond, waar we met zovelen de mensen konden gedenken, die ons zo lief waren. Zeker een herhaling waard!”

Muzikale omlijsting

De avond werd muzikaal opgeluisterd door de Stadsharmonie Grave en het koor van Brabant Zorg ‘Eigenwijs’.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.