Wat dient er te gebeuren direct na een overlijden?

Als een dierbare sterft, kunt u zich opeens heel kwetsbaar voelen naast de gevoelens van verdriet die u ervaart. Het is fijn als er dan iemand in uw buurt is, die u kunt vertrouwen en die u tot steun kan zijn. Vraag of bel daarom diegene, die u er graag bij wilt hebben, zodat u er niet alleen voor staat. Het is belangrijk en hartverwarmend om in deze moeilijke periode de juiste mensen om u heen te hebben! Daarnaast kan ook de uitvaartverzorger u bijstaan bij het verzorgen van een persoonlijke uitvaart.

Het officieel vaststellen van de dood

Na het overlijden dient de dood officieel te worden vastgesteld door een arts. In eerste instantie is de huisarts hierbij de aangewezen persoon. Als het echter een plotseling overlijden betreft waarbij ambulancepersoneel aanwezig is, zullen zij u hierin begeleiden. Een arts dient de zogenaamde overlijdenspapieren in te vullen. Hiervoor is het noodzakelijk dat hij/zij alle relevante gegevens van de overledene heeft. Een paspoort, identiteitskaart en/of trouwboekje bieden hierbij uitkomst.

De uitvaartverzorger

Nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld, kunt u de uitvaartverzorger van uw keuze bellen. Indien u kiest voor Annora (voorheen Adriaans) uitvaartverzorging zullen wij u vanaf het eerste moment de zorg uit handen nemen en u met raad en daad bijstaan. Zo kunnen wij voor u de aangifte verzorgen bij de gemeente met de ingevulde overlijdenspapieren. Deze dient altijd plaats te vinden in de gemeente van overlijden. De aangifte is noodzakelijk om een uittreksel van de akte van overlijden en een verlof tot begraven of cremeren te kunnen ontvangen. U kunt als u dat wenst overigens ook zelf aangifte doen als het voor u symbolische waarde heeft om uw overleden dierbare zelf uit te laten schrijven bij de gemeente. Verder helpen we u graag met ideeën en suggesties en nemen u het werk uit handen, wat u liever niet zelf doet. Zo kunt u zich focussen op uw emoties en op de persoonlijke invulling van het afscheid.

De laatste eer

Volledig op elkaar ingespeeld in een vast en ervaren team, zorgen wij ervoor dat alles goed verloopt. Zo helpen wij u graag bij het persoonlijke afscheid, waarbij we uw overleden dierbare op gepaste wijze de laatste eer bewijzen.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.