Een betere wereld achterlaten voor onze kinderen, dat willen we toch allemaal?

Duurzaam leven, duurzaam ondernemen en zo een betere wereld achterlaten; steeds meer mensen vinden dit belangrijk. Bij duurzaam leven denken we aan een manier van leven, waarbij we zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Voorbeelden daarvan zijn groene energie, afval scheiden, elektrisch rijden, etc. Bij duurzaam ondernemen denken mensen vaak ook als eerste aan de inkoop van groene producten. Maar duurzaam ondernemerschap gaat veel verder, want ook de bedrijfsvoering is van grote invloed op duurzaamheid.

Aandacht voor duurzaamheid

Wij vinden de aandacht voor duurzaamheid een goede ontwikkeling. Hierdoor sluiten we ook aan bij de wens van steeds meer mensen die kiezen voor een duurzame uitvaart. Daarom kiezen wij als uitvaartorganisatie voor een duurzame manier van werken, volgens de 5 principes van Stichting GreenLeave.

De 5 principes van GreenLeave

Duurzaamheid bij uitvaartverzorging zou vanzelfsprekend moeten zijn. GreenLeave zet zich daarvoor in. Door een duurzaam afscheid te organiseren, leveren we immers een laatste bijdrage aan iets goeds voor onze nabestaanden. GreenLeave biedt ons de volgende handvatten om op een praktische manier invulling te geven aan duurzaam ondernemen in de uitvaartbranche:

  • Eerlijk zaken doen;
  • Goed werkgeverschap;
  • Minimale milieu-impact;
  • Duurzame inkoop ;
  • Maatschappelijke betrokkenheid.

Annora en duurzaam ondernemen

Wij waren al enigszins vertrouwd met deze manier van duurzaam werken. Zo dragen wij met trots het Keurmerk Uitvaartzorg als bewijs van eerlijk zaken doen. Daarnaast kopen wij bewust in en werken bijvoorbeeld met ongebleekt papier en met energiezuinige printers met een langere levensduur. Ook doet Annora veel aan voorlichting en verzorgen wij diverse bijeenkomsten om nabestaanden bij te staan in hun verlies.

Duurzame uitvaart

Onze deelname aan GreenLeave bevestigt dat u bij ons kiest voor een persoonlijke uitvaart met duurzaamheid in de mate die u wenst. Wij vertellen u er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.