Afscheid op een manier die goed voelt

De dagen tussen overlijden en uitvaart worden steeds belangrijker bij een afscheid. Veel mensen kiezen ervoor om in deze periode nog zoveel mogelijk samen te zijn met hun overleden dierbare.

Wettelijk bepaald

Volgens de wet mag de uitvaart niet eerder dan 36 uur en niet later dan de 6e werkdag na het overlijden plaatsvinden. Uitzonderingen zijn mogelijk in geval van godsdienst of dat er iemand uit een ver land moet komen. Het is onze ervaring dat er gemiddeld een dag of 4 tussen overlijden en uitvaart zit. Het is absoluut de moeite waard deze dagen mooi in te vullen, op de manier die bij u past. De herinnering aan deze dagen die ondanks het verdriet toch mooi kunnen zijn, kan u later ook wat troost bieden bij de verwerking van uw verdriet.

Samenzijn in ons uitvaartcentrum

De dagen voor de uitvaart kan uw overleden dierbare verblijven in ons uitvaartcentrum. Ons pand ademt nog altijd de gastvrije sfeer van het vroegere Oranje Hotel. Daarnaast biedt ons uitvaartcentrum u het comfort en alle mogelijkheden van nu. In onze sfeervolle rouwkamer kunt u uw overleden dierbare op afspraak bezoeken, uiteraard ook 's avonds en in het weekend. Na de verbouwing van ons uitvaartcentrum binnenkort kunt u ook kiezen voor onze 24-uurskamer, waar u doorlopend bij uw overleden dierbare kunt zijn. U mag deze kamer ook zo persoonlijk maken als u zelf wilt zoals met accessoires, foto's en muziek. Het is ook mogelijk een keuze te maken voor een combinatie van uitvaartcentrum en thuis of op een andere lokatie.

Thuis samenzijn

Veel mensen kiezen momenteel voor een opbaring thuis, net als vroeger. Zo kunnen zij in een voor hun vertrouwde omgeving afscheid nemen. Dankzij lichte balseming kan uw overleden dierbare zonder koeling op een bed worden opgebaard, wat het huiselijk gevoel nog meer versterkt. Samen met u kijken we welke ruimte daarvoor geschikt zou kunnen zijn. We helpen u met alle benodigdheden. Als u het graag intiem houdt, kunt u met sfeervolle kamerschermen een hoekje creëren waar eenieder in alle rust nog even bij uw overleden dierbare kan zijn. Vertrouwd en intiem. U kunt samen zijn wanneer u wilt. Als u zelf de regie wilt houden over bezoektijden en bezoekers, kunt u dat vermelden op de rouwbrief of aankondiging. Tijdens deze periode van thuisopbaring komen wij dagelijks even kijken naar uw dierbare. Indien nodig veranderen we nog wat details om het aanzicht zo mooi en vertrouwd mogelijk te houden.

Persoonlijk en onvergetelijk

Vaak zien we dat dit ondanks het verdriet toch hele mooie dagen zijn, samen met familie en vrienden rondom de overledene. Goede gesprekken, mooie herinneringen of in stilte samenzijn. Kinderen die nog iets moois knutselen of de kist beschilderen, de hond die trouw bij uw overleden dierbare blijft liggen. Wat uw wensen ook zijn rondom het afscheid; alles is mogelijk binnen onze dienstverlening. Samen met u verzorgen we een afscheid dat bij uw overleden dierbare past op een manier die goed voor u voelt.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.