Afscheidsceremonie

Bij een kerkelijke afscheidsceremonie is de dienst gevuld met religieuze rituelen, waarbinnen u ook een woordje mag spreken en uw muziekvoorkeur mag aangeven. Als u kiest voor een niet kerkelijk afscheid is het aan u om invulling te geven aan de afscheidsceremonie. Uw herinneringen kunnen u op weg helpen bij de invulling van een persoonlijke afscheidsceremonie. Een bijzondere lijfspreuk, een sfeervolle fotopresentatie, een pakkend gedicht maken een uitvaart persoonlijk en gepast.

Ritueelbegeleider 

We kunnen u in contact brengen met een ritueelbegeleider, die u kan begeleiden bij de invulling en uitvoering van het afscheid. De begeleider kan ook zelf mooie persoonlijke teksten verzorgen en voordragen en u helpen bij uw muziekkeuze. Wij kunnen u helpen bij de keuze van de juiste locaties en zorgen dat alles goed verloopt. Samen zorgen we voor het persoonlijke afscheid dat uw overleden dierbare eer aandoet.

Muziek

We weten uit ervaring dat muziek een van de belangrijkste elementen van een persoonlijke uitvaart is. Veel mensen vinden het lastig om te kiezen uit de ontelbare muziekstukken en de verschillende uitvoeringen. Onze ritueelbegeleider en wij helpen u graag bij de keuze van passende persoonlijke muziek. Als uw voorkeur uitgaat naar livemuziek kunnen we u ook daarvoor passende suggesties doen.

Toespraken

Nog een laatste keer uw overleden dierbare toespreken. Luisteren naar jeugdherinneringen van een goede vriend. Horen hoe collega's dachten over uw dierbare. Een persoonlijk woord tijdens een uitvaart is mooi. Onze uitvaartverzorgster kan u advies geven om uw tekst rustig en verstaanbaar uit te spreken. Als u liever toch niet in het openbaar spreekt, nemen we dat graag van u over. Onze ritueel begeleider kan ook de volgorde van sprekers regisseren en hen aankondigen. Samen met u vullen we het afscheid zo bijzonder en persoonlijk mogelijk in.

Foto of filmreportage

De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Veel nabestaanden vinden het daarom fijn om nog eens in alle rust de uitvaart terug te kijken. Een reportage is ook een mooi document voor mensen die vanwege ziekte, afstand of leeftijd niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Wij helpen u graag aan een vakbekwame fotograaf of cameraman die sfeervolle opnames verzorgt, zonder storend aanwezig te zijn.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.